Slik vil Ikea unngå nye hundetragedier

Gårsdagens tragedie med tre døde hunder har skremt Ikea-ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag går varehuset Ikea sammen med Dyrebeskyttelsen i gang med en kampanje for å advare hundeeiere mot å sette igjen hunder i bilen mens de handler.

Kampanjen er en reaksjon på gårsdagens tragedie der tre hunder mistet livet etter at de ble satt igjen i en bil uten lufting og vann, mens eierne handlet på Ikea Furuset i to timer. Hundeeierne er anmeldt for dyremishandling.

Kampanjen går ut på at det skal henges opp advarselsskilt ved inngangsdører og i varehuset for å minne folk om at de ikke må sette igjen hunden i bilen.

Skiltet lyder: \'Kjære hundeeier. Unngå å sette hunden igjen i bilen på solfylte og varme dager. Bilen kan bli svært varm, selv når det er overskyet, og kan medføre fare for hunden. Husk at hunden alltid skal ha tilgang til vann. Vennlig hilsen Ikea og Dyrebeskyttelsen Norge.\'

- Vi ønsker å unngå at hendelser som gårsdagens tragedie på vår parkeringsplass gjentar seg, sier Christen Röhnebæk, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge til Dagbladet.no.

Sier ifra

Röhnebæk forklarer at Ikea har opplevd at folk setter igjen hunder i bilen, men ingen så alrovlige som gårdagens episode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer