Slik vil Kristin bruke oljemilliardene

Sjekk revidert budsjett her

REVIDERT:Kristin Halvorsen bruker totalt 130 milliarder kroner i statsbudsjettet etter dagens siste justeringer i revidert. Foto: SCANPIX
REVIDERT:Kristin Halvorsen bruker totalt 130 milliarder kroner i statsbudsjettet etter dagens siste justeringer i revidert. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Finansminister Kristin Halvorsen bruker samlet 130 milliarder oljemilliarder i budsjettet.I revidert budsjett vil Halvorsen bruke 9,5 milliarder kroner mer for å dempe den kraftige økningen i arbeidsledigheten.

- Vi styrker kommuneøkonomien, vi øker antallet studieplasser og setter inn flere arbeidsmarkedstiltak, sier finansministeren i en pressemelding.

Forventer større ledighetI revidert statsbudsjett bruker regjeringen mye penger på å gjøre det de kan for at ikke så mange skal bli arbeidsledige. Men finansministeren er smertelig klart over utsiktene.

- Vi kan ikke utelukke at den registrerte arbeidsledigheten vil komme over 100.000, sier Halvorsen.

• Regjeringen foreslår at nivået på arbeidsmarkedstiltak for arbeidssøkere med moderat bistandsbehov økes med 1000 plasser i gjennomsnitt for 2009.

• Totalt bruker regjeringen 180 millioner kroner på nye tiltak for arbeid. Av dette går 30 millioner kroner til dagpenger.

Satser stort på studierDet kanskje største grepet Halvorsen gjør er å bruke 180 millioner kroner på å opprettet så mye som 4200 nye studieplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer