Slik vil Nobelpris-vinnerne løse alzheimergåten

- Det kan ta ett år, det kan ta hundre.

FORSKERE PÅ FEMSTJERNERS HOTELL: May-Britt og Edvard Moser på femstjernershotellet Grand Hotell i den svenske hovedstaden i går. For 10 år siden oppdaget de «hjernens GPS». I dag mottar de Nobelprisen i medisin i Konserthuset i Stockholm.
FORSKERE PÅ FEMSTJERNERS HOTELL: May-Britt og Edvard Moser på femstjernershotellet Grand Hotell i den svenske hovedstaden i går. For 10 år siden oppdaget de «hjernens GPS». I dag mottar de Nobelprisen i medisin i Konserthuset i Stockholm. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): I 30 år har hverdagen til Edvard og May-Britt sirkulert rundt hjernen. Hver dag har de jobbet med å forstå hvordan den fungerer, hvorfor vi er som vi er og hvordan vi kan vite hvor vi er til enhver tid.

I dag er de nobelprisvinnere for å ha funnet det som kalles hjernens indre GPS. Når klokka viser halv fem i ettermiddag, starter seremonien i Konserthuset i Stockholm.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer