Slik vil tyvene gå fram

- Bildet holdes i Oslo og dukker snart opp igjen, sier en kilde som kjenner ransmiljøet godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Bildene kommer tilbake. Det fins ikke noen i verden som vil kjøpe dem, sier en kilde som kjenner godt til ransmiljøet som konsentrerer seg om kunst i Oslo.

Han tror det samme kommer til å skje denne gangen som sist gang «Skrik» ble stjålet.

- Utpressing. Det er umulig å selge de to bildene. De kommer til å prøve å presse noen til å kjøpe bildet, det skjedde sist, og bildet kommer nok tilbake denne gangen også, på en eller annen måte, fortsetter han.

Betalte løsepenger

Etter Skriktyveriet for ti år siden tok det et par uker før kravet om løsepenger kom. Tyvene krevde tre millioner kroner for bildet, og pengene kom til Oslo på innfløkt vis.

Det skulle være en amerikansk stiftelse som bladde opp, antakelig godt hjulpet av Nasjonalgalleriet, som selv ikke hadde lov til å betale løsepenger for bildet. Pengene havnet i en koffert på et rom i Oslo Plaza, men da de skulle overleveres slo politiet til. Det oppsto en enorm slåsskamp. To menn ble arrestert. Senere på dagen ble to til tatt, og bildet kom til rette kort tid etter.

Etterforsker Leif A. Lier, som den gang ledet etterforskningen, bekreftet overfor Dagbladet.no tidligere i år at det var forsøk på å betale penger for å få maleriet tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer