Slik vil ungdomspolitikeren la russen få fortjenesten fra sin egen feiring

En god idé?

VIL LOVREGULERE SALGET AV RUSSEFFEKTER:  Nicholas Wilkinson i SU ønsker å gjøre det ulovlig for private aktører å tjene penger på salg av russeeffekter. Her er han på scenen under et arrangment på Grünerløkka i fjor høst. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL LOVREGULERE SALGET AV RUSSEFFEKTER: Nicholas Wilkinson i SU ønsker å gjøre det ulovlig for private aktører å tjene penger på salg av russeeffekter. Her er han på scenen under et arrangment på Grünerløkka i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Det startet med røde russeluer for avgangsklassene i  hovedstaden allerede i 1905. Året etter kom Oslo handelsgymnasium på banen med blå luer.

I mange år besto russeutstyret av luer og en bambuspinne med sløyfe. Siden har ustyrtslisten blitt lengre og lengre. En skikkelig russ i 2016 har russeklær med snekkerbukse og tilhørende parkas, gjerne konseptklær, russebuss, og kanskje til og med en egen busslåt  skrevet av en prosesjonell låtskriver som tar seg godt betalt for jobben.

Ifølge Aftenposten svir russen årlig av til sammen av rundt en halv milliard på feiringen. 

SU-leder Nicholas Wilkinson mener noen av disse pengene burde kommet russen til gode.

- Ulovlig for private - Jeg hadde en fantastisk russetid. Men det var dyrt. Jeg skulle ønske jeg fikk mer igjen for det en en russebukse og noen effekter som jeg kunne bruke i  bare en måned, sier han om sin egen russetid i 2007.

For å oppnå dette, foreslår Wilkinson å kaste de private aktørene ut av markedet for russeeffekter. SU-lederen ønsker å lovfeste at det kun er russen selv som kan tjene på salget av russe-effekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer