Slik vil V og KrF forandre skattekuttene

Venstre og KrF mener regjeringens kutt i formuesskatten er usosial. Regjeringens to støttepartier har kommet opp med en løsning som flytter skattelettene fra milliardærene til millionærene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens kutt i formuesskatten på 4,1 millioner kroner i statsbudsjettet har blitt omtalt som en gavepakke til de 5 prosent rikeste i Norge, skriver Klassekampen.

Dersom regjeringen får det som den vil, senkes dagens skattesats fra 1 prosent til 0,7 prosent, samtidig som bunnfradraget heves fra 1 til 1,2 millioner kroner.

Nå legger Venstre og KrF fram en plan som innebærer å bruke skattemilliardene på å heve bunnfradraget istedenfor å kutte i selve skattesatsen.

Vi er også tilhengere av å redusere formuesskatten, men den modellen regjeringen har valgt fører til store letter til de som har aller mest, sier Venstres Sveinung Rotevatn.

Han mener en økning av fribeløpet vil komme bønder og eiere av små bedrifter til gode og at dette er en løsning som også Frp kan se for seg.

Finanspolitisk talsmann i KrF, Hans Olav Syversen, har ikke hatt anledning til å kommentere alternativer til kutt i formuesskatten. KrF legger fram sitt forslag fredag, mens Venstre presenterer sitt alternative budsjett førstkommende mandag.

Det er samme dag som forhandlingene mellom sentrumspartiene og regjeringen om statsbudsjettet begynner.

(NTB)