Slik vil verden takle klimaendringer

- Til tross for at klimaendringene stort sett er forårsaket av de rike landene, er det de fattigste landene som vil bli hardest rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvert år utarbeider forskere ved Universitetet i Notre Dame, Global Adaption Index, over de ulike lands mulighet for å takle framtidige klimaendringer, og avdekker samtidig hvilke land som er de aller mest sårbare.

Norge topper lista over land som er best i stand til å møte klimaendringene, etterfulgt av New Zealand, Sverige, Finland og Danmark.

Landet som kommer aller dårligst ut er Tsjad på 178. plass på lista. Av de ti landene som kommer dårligst ut i indekseringen, er åtte av dem afrikanske land. De to andre landene, på delt 170. plass, er Haiti og Afghanistan.

- Forårsaket av rike land Landene er vurdert ut fra sårbarhet og beredskap. Weddesigner Jon Whiting ved The Eco Experts i Storbritannia har utarbeidet flere kart, basert på tallene fra Global Adaptation Index, for å øke bevisstheten rundt klimaendringer.

- Vi produserte disse kartene for å framheve at til tross for at klimaendringene stort sett er forårsaket av de rike landene med avansert teknologi, er det de fattigste landene som vil blir hardest rammet, sier Whiting i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.