Slik vurderer Abrahamsen Maddie-saken

Les eks-politisjefens mening om de ulike Madeleine-teoriene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dersom det stemmer at Madeleine fikk sovemedisin den kvelden, taler det mot foreldrene.

Jeg synes også det faktum at de etter få timer var ute på Sky News og etterlyste datteren, taler mot dem, sier krimeksperten, tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen til VGs papirutgave.

Men han legger til at det egentlig er umulig å si hva som er skjedd.

- Jo mer man setter seg inn i saken, jo flere spørsmål dukker opp, sier  han.

Ulike teorier

Det har versert en rekke teorier om hvordan Kate og Gerry McCann skal ha drept sin egen datter Madeleine (4) og deretter fraktet henne bort.

Påstanden om at foreldrene  ved et uhell gav henne for mye sovemedisin, mener Abrahamsen er fullt tenkelig. 

I såfall er det naturlig å  granske familieforholdene, hvorvidt de slet med  vanskelige barn, osv. Dagboka til moren  kan her gi  en pekepinn.

HERFRA FORSVANT HUN: Madelien McCann(4) forsvant fra dette leilighetsanlegget i Praia da Luz den 3. mai. FOTO: TORBJØRN GRØNNING
HERFRA FORSVANT HUN: Madelien McCann(4) forsvant fra dette leilighetsanlegget i Praia da Luz den 3. mai. FOTO: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Har foreldrene drept Madeleine med medikamenter, har foreldrene all mulig grunn til å skjule liket for å unngå å bli tatt, sier Abrahamsen til VG.

 Det er også hevde at foreldrene skal ha skjult liket i kirken i sentrum av Praia da Luz, før de flyttet det.

Hadde nøkler
Abrahamsen utelukker ikke at dette kan ha skjedd, siden de hadde nøkler til kirken. Men samtidig er det vanskelig å frakte liket ut og inn av kirken uten å bli oppdaget.

At hun skal være dumpet under en vei som var under bygging, mener Abrahamsen er lite sannsynlig. Heller ikke at hun skal ha blitt holdt skjult i leilighetene til venner av McCann-familien i Ocean Club, før hun ble fraktet videre.

Må ha hatt hjelp

Dersom foreldrene i det hele tatt har tatt livet av Madeleine, mener Abrahamsen det er sannsynlig at de har fått hjelp av en tredje person  til å frakte det vekk.

At hun skal ha blitt dumpet på havet, i en bag med stein, forutsetter at kjentfolk har vært med, for å sikre at liket ikke havner på en grunne.

Kidnapping mulig

Finn Abrahamsen mener det også er fullt mulig at Madeleine kan ha blitt kidnappet av pedofile eller menneskehandlere. I så fall må familien ha vært overvåket over lengre tid på feriestedet. Men det er svært risikabelt for en person å gjennomføre noe slikt, understreker Abrahamsen.

I helgen har han sammen med VG inspisert området rundt feriestedet Praia da Luz, der McCann- familien bodde da Madleine forsvant den 3. mai.

Blir TV-etterforsker

Finn Abrahamsen er nylig pensjonert fra poltiet, og debuterer mandag som krimekspert i programmet "Etterlyst" på Viasat 4.  eks-politimannen har etterforsket rundt 100 drap, og bare  fem er uoppklarte.

USIKKER: Eks-politisjef Finn Abrahamsen mener det er fullt mulig at foreldrene kan ha tatt livet av datteren ved et uhell.