- Slike angrep mot kulturell verdensarv er totalt uberettiget

FN-sjefen Ban Ki-moon reagerer sterkt på angrep mot helligdom i Mali.

REAGERER STERKT:  FNs generalsekretær Ban Ki-moon mener raseringen av muslimske helligdommer i Timbuktu i Mali er totalt uakseptabel og ber partene ta ansvar for å bevare kulturarven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
REAGERER STERKT: FNs generalsekretær Ban Ki-moon mener raseringen av muslimske helligdommer i Timbuktu i Mali er totalt uakseptabel og ber partene ta ansvar for å bevare kulturarven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs generalsekretær Ban Ki-moon mener raseringen av muslimske helligdommer i Timbuktu i Mali er totalt uakseptabel og ber partene ta ansvar for å bevare kulturarven.

En gruppe som kaller seg al-Qaida i islamsk Maghreb, AQIM, har okkupert Nord-Mali og har i to dager rasert sju eldgamle mausoleer i Timbuktu, som har en historie som handelsby og kultursenter helt tilbake til det femte århundre.

- Slike angrep mot kulturell verdensarv er totalt uberettiget, sier Ban Ki-moon gjennom sin talsmann Martin Nesirky søndag.

Generalsekretæren gjentok samtidig sin støtte til den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS, Den afrikanske union (AU) og landene i regionen og deres arbeid med å «hjelpe regjeringen og folket i Mali med å løse den nåværende krisen gjennom dialog».

Angrepene mot helligdommene har også møtt sterke reaksjoner fra andre hold. Den internasjonale straffedomstolen ICC mener det er snakk om en krigsforbrytelse.

- Min beskjed til de involverte i disse kriminelle handlingene er klar: Stans ødeleggelsen av de religiøse bygningene nå! Dette er en krigsforbrytelse som mitt kontor har autoritet til å etterforske til det fulle, sier aktor Fatou Bensouda i ICC søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer