Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
FORBIKJØRING PÅ E16: - Jeg tenkte at dette var kjempeskummelt. Sjåføren satt jo seg selv og uskyldige folk i fare, så jeg tok opp kameraet for å filme., forteller Kristin Kleven Erstad om hendelsen i Aurland. VIDEO: Kristin Kleven Erstad, Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Råkjøring

- Slike førere skal vi ikke ha

Lensmann advarer etter forbikjøring ved Gudvangen.

Kristin Kleven Erstad var på vei hjem fra ferie da en bil i høy hastighet kjørte forbi dem i en stygg sving på E16 like ved Gudvangen i Aurland kommune i Vestland fylke.

- Vi tuta kraftig på han, men han reagerte ikke på det, sier Erstad til Dagbladet.

Like etterpå foretok bilen enda en farlig forbikjøring. Erstad forklarer at hun trodde det skulle skje igjen, så hun tok opp kameraet for å filme.

Alvorlig situasjon

- Jeg tenkte at dette var veldig skummelt. Sjåføren satte jo seg selv og uskyldige fok i fare, så jeg tok opp kameraet for å filme.

Ifølge Bergens Tidende, som først omtalte saken, erkjenner sjåføren som gjorde forbikjøringen at de havnet i en alvorlig situasjon.

- Det var ikke helt bra. Jeg skulle legge meg inn tidligere, men alle lå tett i tett. Jeg trodde jeg hadde god klaring hele veien, sier den 19 år gamle mannen til avisa.

Videre forteller han at han fikk panikk da bobilene kom, og at han ble nødt til å hive seg inn en plass for å unngå frontkollisjon med de store kjøretøyene.

- Skal ikke ha slike sjåfører

Lensmann i Sogn, Magne Straumstein, advarer mot forbikjøringer som denne.

– Umiddelbart framstår det som en stygg og farlig forbikjøring. Det å kjøre forbi flere biler på en så kort veistrekning, med en uoversiktlig sving lenger fremme, bør man være særdeles varsom med. Det ser ut som det kunne skjedd en ulykke, sier han til avisa og legger til:

– Slike førere skal vi ikke ha på veien.

På grunn av corona-krisa er det langt flere nordmenn på veiene enn tidligere år. I midten av juli skrev NTB at rekordmange nordmenn har lagt opp til bilferie i sommer.

En fersk undersøkelse fra Statens vegvesen viste at hele 74 prosent skal ha bil- eller MC-ferie.

Mange nordmenn vender kursen nordover i ferien, og 425.000 nordmenn tar sommerferien i Lofoten, ifølge en tidligere undersøkelse fra Ipsos.

Trafikkaos

Ferierende nordmenn har ført til at det flere steder har vært lange køer og kaos langs veiene. I forrige uke var det kilometerlange køer opp til Preikestolen utenfor Stavanger. Også ved Gaustatoppen og Haukeli har det vært køkaos enkelte dager den siste uka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!