Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slike holdninger kan sette medsoldaters liv i fare

Forsvarsminister Grete Faremo reagerer sterkt på de norske soldatenes holdninger.

ET HÅN: Forsvarssjef, Harald Sunde mener de norske soldatenes holdninger er et hån mot de tusenvis av unge som har gitt sitt ytterste for å skape fred i Afghanistan. Grete Faremo mener slike holdniner kan sette medsoldaters liv i fare. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
ET HÅN: Forsvarssjef, Harald Sunde mener de norske soldatenes holdninger er et hån mot de tusenvis av unge som har gitt sitt ytterste for å skape fred i Afghanistan. Grete Faremo mener slike holdniner kan sette medsoldaters liv i fare. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no):Forsvarssjef Harald Sunde og forsvarsminister Grete Faremo innledet et etikkseminar på den gamle krigsskolen i Tollbugata i Oslo i forbindelse med etableringen av et etisk råd i forsvaret.

Under innledningen kommenterte Faremo det kommende oppslaget i mannebladet Alfa om hvordan norske soldater ser på sin krigsinnsats i Afghanistan.

Faremo understreket på pressekonferansen at det etiske rådet som opprettes ikke opprettes som en konsekvens av dette.

Rådet skal ifølge Faremo være et uavhengig etisk råd, som hun omtaler som «vaktbikkje» og «samarbeidende partner».

Forsvarssjef Harald Sunde kommenterte også de norske soldatenes holdninger, og anser de som et hån.

- Dette er et hån mot de tusenvis av unge som har gitt sitt ytterste for å skape fred i Afghanistan. Det er også et hån mot de som tapte livet i den kampen.

- Vi i forsvaret har en kontrakt med folket, og vi kan ikke utvikle egne kulturer som ikke tjener samfunnets interesser, sier Sunde.

Faremo omtaler norske soldaters holdninger som uakseptabel krigerkultur, og mener slike holdninger kan sette medsoldaters liv i fare.

-  Dette uttrykker holdninger som jeg reagerer sterkt på. Slike holdninger vil framprovoserere uakseptable holdninger som igjen vil sette egne stryker i fare. Det er ledelsens ansvar at soldatene identifiserer seg med verdigrunnlaget forsvaret er bygd på, sier Faremo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling