- Slike muslimer gjør meg kvalm!

I kveld barker Jonas Gahr Støre (Ap), Per Willy Amundsen (Frp) og Abid Raja (V) sammen i Oslos nye moské.

REAGERER PÅ ANGREP: Venstres andrekandidat i Akershus, Abid Raja.  Foto: Steinar Buholm
REAGERER PÅ ANGREP: Venstres andrekandidat i Akershus, Abid Raja. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld blir innvandring og integrering for første gang hovedtema i årets valgdebatt. Det er NRK som samler de tre profilerte politikerne til debatt klokka 21.40 i Oslo nyeste moske Islamic Cultural Centre Norway, men to av dem starter debatten i Dagbladet nå.

- Gjør meg kvalmI dag fortalte Dagbladet historien om kjærestene Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) som søndag ble overfalt av en mann i kjortel, som kalte Grønland i Oslo for en «muslimsk bydel».

Historien får 2. kandidat for Akershus Venstre, Abid Raja, som selv er muslim, til å reagere kraftig.

- Slike muslimer gjør meg kvalm! Som muslim selv skammer jeg meg over slikt. Og angrepet er et eksempel på en verdikonflikt som vi må være tydelige i. Det må være nulltoleranse for overgrep mot både homofile og innvandrere.

Stigmatiserer og neglisjererFor å lette integreringen av 1. generasjons innvandrere vil Raja utvide dagens integreringstiltak med omfattende verdiopplæring. Han har tidligere foreslått å knytte krav om språk- og kunnskapstest for alle som vil ha norsk statsborgerskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer