- Slike synder aksepteres ikke

Dagfinn Høybråten hevdet i går at åpne homofile er velkomne i menigheten hans. Men KrF-veteran og menighetsfelle Kåre Kristiansen slår fast at slike «synder» aldri blir akseptert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagfinn Høybråten gjorde det på søndag klart overfor Dagbladet at hans menighet ikke følger retningslinjene fra Misjonsforbundet om at blant annet åpne homofile, og heterofile samboere, ikke kan bli medlemmer.

- Misforståelse

- Det må være en misforståelse. Men han uttaler seg stadig som partiformann og det er klart at i politisk sammenheng kan han ha et annet utgangspunkt og linje enn det menigheten har, sier Kåre Kristiansen (83) til Dagbladet. Han har vært medlem av den samme menigheten som Høybråten i mange år.

- Han sier altså en ting i menigheten og en annen i politikken?

- Ja, jeg antar han uttaler seg som partiformann. I KrF har man ikke de samme retningslinjene, selv om jeg tror de fleste vil være enige i det som Misjonsforbundet har trukket opp.

- Ingen er rene

Kristiansen har kjent Høybråten-familien svært lenge: KrF-veteranen var søndagsskolelærer for Dagfinns far. Den tidligere KrF-lederen burde ha et godt innblikk i hvilke holdninger Misjonsmenigheten på Nesodden har.

- Er alle homofile velkomne i Høybråtens menighet?

- Døra er åpen for alle som vil høre Guds ord, men medlemskap er noe annet, sier Kristiansen.

- Hvordan da?

- Misjonsforbundet har sendt ut disse retningslinjene, som jeg ikke kan forstå annerledes enn at de aksepteres av samtlige menigheter. Det har vært praksis i alle år. De er bare nå blitt slått fast. Retningslinjene tror jeg har støtte fra de aller fleste i forbundet.

- Så praktiserende homofile får ikke bli medlemmer?

- Nei, så lenge de ikke lever etter de retningslinjene som er nedfelt i Bibelen, setter de seg selv utenom - i likhet med mange andre som avviker. Det er ikke forskjell på dem og andre som synder. I Misjonsforbundet erkjenner vi at vi alle er syndere, vi er ikke rene noen av oss. Men vi blir bare tilgitt hvis vi bekjenner våre synder.

- Hvordan kan Høybråten si at alle er velkomne?

- Jeg er ganske sikker på at alle menigheter i Norge har mennesker med homofil legning, men de lever den ikke ut. Jeg kjenner kristne mennesker som har det slik. De lever ikke ut sine lyster og sin legning, men ber Gud om tilgivelse for sine synder.

- Ikke sett behov

Heller ikke pastoren i Nesodden misjonsmenighet, Per Noreng, kan bekrefte at åpne homofile vil bli tatt imot som medlemmer.

- Fram til nå har vi ikke sett behov for slike retningslinjer, sier han.

- Det er fordi åpne homofile ennå ikke har banket på døra?

- Antakelig. Men vi skal i løpet av de nærmeste ukene gjøre oss kjent med retningslinjene og ta stilling til dem.

Høybråten taus

Dagfinn Høybråten nektet i går fortsatt overfor Dagbladet å si hva han mener om de nye retningslinjene fra Misjonsforbundet.

Han viser til at det er et teologisk spørsmål som han aldri vil kommentere.

TAUS OM HOMOFILE: KrF-leder Dagfinn Høybråten nekter fortsatt å svare på hva han mener om de nye retningslinjene fra organisasjonen han er medlem i.
VETERAN: <P>Kåre Kristiansen.