- Slike synder aksepteres ikke

Dagfinn Høybråten hevdet i går at åpne homofile er velkomne i menigheten hans. Men KrF-veteran og menighetsfelle Kåre Kristiansen slår fast at slike «synder» aldri blir akseptert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagfinn Høybråten gjorde det på søndag klart overfor Dagbladet at hans menighet ikke følger retningslinjene fra Misjonsforbundet om at blant annet åpne homofile, og heterofile samboere, ikke kan bli medlemmer.

- Misforståelse

- Det må være en misforståelse. Men han uttaler seg stadig som partiformann og det er klart at i politisk sammenheng kan han ha et annet utgangspunkt og linje enn det menigheten har, sier Kåre Kristiansen (83) til Dagbladet. Han har vært medlem av den samme menigheten som Høybråten i mange år.

- Han sier altså en ting i menigheten og en annen i politikken?

- Ja, jeg antar han uttaler seg som partiformann. I KrF har man ikke de samme retningslinjene, selv om jeg tror de fleste vil være enige i det som Misjonsforbundet har trukket opp.

- Ingen er rene

Kristiansen har kjent Høybråten-familien svært lenge: KrF-veteranen var søndagsskolelærer for Dagfinns far. Den tidligere KrF-lederen burde ha et godt innblikk i hvilke holdninger Misjonsmenigheten på Nesodden har.

- Er alle homofile velkomne i Høybråtens menighet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer