Slikker Hagens sko

Dag Danielsen og Einar Lonstad har gått ned på kne for Carl I. Hagen, men han svarer med å sparke. Den mektige partiformannen lar seg ikke blidgjøre av gårsdagens beklagelser, men vil trolig uansett kaste ut hele «firerbanden» av partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kunne i går avdekke at Dag Danielsen og styret i Oslo Frp lå an til å bli kastet ut av Fremskrittspartiet. I dag holdt oslopartiet krisemøte. Resultatet ble et uvanlig sterkt «knefall» for Carl I. Hagen.

- Nå håper jeg vi kan legge alle stridigheter bak oss, sa en ytterst ydmyk Dag Danielsen i går ettermiddag.

Men det ser ikke ut til å nytte. Carl I. Hagen sier til Dagbladet at han vil legge fram en rekke nye «anmodninger» for sentralstyret om at ledelsen i Oslo Frp må ekskluderes. Carl I. Hagens reaksjon på gårsdagens «unnskyld» fra Oslo Frp, er noe av det sterkeste i norsk politikk på lange tider.

Raser

- Jeg konstaterer at formannen i Oslo (Dag Danielsen, red.anm.) ikke trakk seg fra andreplassen på stortingslista før kravet om eksklusjon var framlagt, og at dette vedtaket kommer lenge etter at eksklusjonsforslaget var klar. Da vil det være opp til sentralstyret å vurdere om dette vedtaket kan tillegges noen troverdighet, sier Hagen.

Han vil fortsatt ikke si konkret at han ønsker å kaste ut hele styret at partiet. Men derom hersker nå ingen tvil. Dagbladet kunne går sitere flere sentrale kilder som fastslår at det superlojale sentralstyret alltid vil følge Hagens råd.

Dramaet i Oslo Frp har også ført til at ett styremedlem har trukket seg, og at flere vurderer det samme. De vil ikke følge Danielsen i dragsuget.

Hagen kamp mot oslopartiet handler ikke bare om Dag Danielsen. Heller ingen andre av hans fiender skal få lukrative stortingsverv som gratispassasjerer på et godt valgresultat.

- Jeg konstatere at i tillegg til Dag Danielsen aspirerer de to nestformennene i Oslo til en plass på stortingslista på fjerde- og femteplass. De har derfor en meget sterk egeninteresse i å gjøre hva de kan for å framstå som «uskyldige» og «snille» fram til nominasjonsmøte er over, sier en meget klar partiformann.

Samler bevis

Carl I. Hagen fungerer nå nærmest som en støvsuger for all mulig frustrasjon og motstand mot Dag Danielsen og hans venner i Oslo Frp. Denne bevissamlingen skal Frp-formannen riste ut i sentralstyret når eksklusjonssaken behandles. Hagen vil omsider få sin hevn over det gjenstridige Oslo Frp.

- Jeg kan nevne at jeg de siste dagene har fått en rekke henvendelser fra tillitsvalgte i Oslo, med sterk anmodning om å arbeide for at Oslo Frp får et nytt styre. Et styre som er opptatt av partiets interesser, ikke maktposisjoner og viktige verv for seg selv og sine nærmeste venner, sier Hagen til Dagbladet.

Partiformannen påpeker at flere av henvendelsene oppfordrer ham til å kaste «firerbanden». Etter det Dagbladet forstår er dette formannen Dag Danielsen og nestformennene Flemming Dahl og Sissel Dagslet, i tillegg til bystyregruppas leder Einar Lonstad. Leder av nominasjonskomiteen, Tore Egge, ligger også dårlig an.

- Det har vært en vedvarende sterk strid i Oslo Frp i mange år. Alle løfter fra ledelsen om å samle partiet, er det vanskelig å se at har vært fulgt opp i praksis.