Texas

Slikket på is - kan få 20 års fengsel

Jages av politiet.

RISIKERER STRENG STRAFF: Dette påfunnet kan få store konsekvenser for den involverte kvinnen. Video: Privat Vis mer

Politiet er på jakt etter en kvinne som tilsynelatende frydet seg over å slikke på en boks med is i en dagligvarebutikk i Texas, og deretter legge den tilbake i frysedisken. Video av hendelsen har gått viralt, med nesten 12 millioner visninger på Twitter.

- Slikk den, slikk den. Åh, din skitne … Sett den tilbake, sett den tilbake, sier mannen som filmer.

Ifølge CNN risikerer kvinnen mellom to til 20 års fengsel, og en mulig bot på 10 000 dollar (ca. 85 000 kroner) for ugjerningen som fant sted i slutten av juni.

Har fjernet all isen

Isen tilhører et selskap kalt Blue Bell Creameries. De er kjent med hendelsen, og beskriver det som en «ondsinnet handling».

- Basert på overvåkningsvideo, lokasjonen og en inspeksjon av kartongen, tror vi at vi har funnet isen som ble tuklet med. Av overforsiktighet har vi fjernet all is av denne typen fra dette stedet. Å tukle med mat er ingen spøk, og vi tolererer ikke at noen tukler med våre produkter, skriver de i en pressemelding.

- Svært alvorlig

Til CBS skriver politiet at de trolig har identifisert kvinnen i videoen. Nå leter de også etter mannen som filmet hendelsen, og oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de vet hvem han er.

IS-SLIKKEREN: Her er et sladdet bilde fra overvåkingskamera som har blitt delt av politiet.
IS-SLIKKEREN: Her er et sladdet bilde fra overvåkingskamera som har blitt delt av politiet. Vis mer

- Vi er forferdet over at noen har gjort dette, sier Gerald Williamson, direktør for offentlig sikkerhet i byen Lufkin.

- Vi tar dette svært alvorlig, og kommer til å handle deretter, fortsetter han.

Politiet er også i samtaler med FDA, det føderale amerikanske Helse - og sosialdepartementet, med tanke på en mulig siktelse på nasjonalt nivå. Etterforskningen pågår fortsatt.