USA

Slikket på is - må i fengsel

En mann er dømt til 30 dagers fengsel for å ha åpnet en isboks, slikket på isen og puttet den i butikkhylla igjen.

TREND: Is-stuntet gikk viralt på sosiale medier sommeren 2019. Foto: Facebook/Privat
TREND: Is-stuntet gikk viralt på sosiale medier sommeren 2019. Foto: Facebook/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommeren 2019 slikket en 24 år gammel mann fra Texas på en toliters vaniljeis fra iskremprodusenten Blue Bell i en butikk. Så puttet han boksen inn i kjøledisken igjen, og postet en video av seansen på sosiale medier, skriver CNN.Nå er 24-åringen, som har sagt seg skyldig, dømt til 30 dager i fengsel. Texas-mannen har i tillegg fått en bot på 1000 dollar, i overkant av 9000 norske kroner. Han må også betale 1565 dollar, som er 14 483 kroner, i erstatning til Blue Bell.Mannen skal ha blitt inspirert av et klipp som gikk viralt på Twitter, og ble sett av millioner, hvor en tenåringsjente gjorde det samme. 24-åringen skal ha forklart at han gjorde stuntet i håp om at klippet skulle gå viralt på sosiale medier.- Handlingen forårsaket offentlige bekymringer (...) og påvirket Blue Bell-forbrukernes tillit og forårsaket selskapet økonomiske tap. Denne typen aktivitet vil ikke bli tolerert, uttalte Jefferson Countys distriktsadvokat, ifølge NBC News.

- Veldig fornøyd

Mannen skal ha sagt at han kjøpe iskremen etter stuntet, men retten mener handlingen var skadelig for Blue Bell. Iskremprodusenten måtte nemlig erstatte iskremer i butikken etter å ha sett videoen, i frykt for at flere hadde gjort det samme.Etter den første virale hendelsen i juni 2019 uttalte Blue Bell at de måtte fjerne alle toliters isbokser av den aktuelle smaken fra butikkhyllene. Når flere slang seg på trenden ble det hele en kostbar affære for iskremprodusenten.I en uttalelse til CNN sier Blue Bell at de er "veldig fornøyd med at saken nå er løst".En annen 36 år gammel mann ble i juni pågrepet for en liknende hendelse. Tenåringen som skal ha startet trenden ble identifisert og saken ble behandlet i retten for mindreårige, skriver CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer