Slikt skjer når du ikke betaler håndverkeren

Nigel svingte slegga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nigel Gray er ikke en mann man bør svindle. Bygningsarbeideren i Shoreham i Storbritannia fikk i oppdrag av Anita Dovey å pusse opp huset hennes. De ble enige om at hun skulle betale han 15.000 pund - omtrent 150.000 kroner.

Men da jobben var gjort fikk Gray ikke annet enn unnskyldninger fra Dovey.

- Hun hadde allerede hatt et annet firma der som hadde gjort noen jobber på huset og hun fortalte at hun ventet på å få penger tilbake fra dem. Hun viste meg et brev fra dem og en mann, som hevdet han var fra et byggefirma, ringte meg og sa at han hadde gitt pengene tilbake. Hun var en hyggelig dame da jeg møtte henne og jeg trodde hun var en vanlig kunde, sier Gray til avisa The Argus.

Dovey bor i en kommunal bolig, men hadde fått dispensjon fra kommunen til å pusse opp huset. Gray mottok to sjekker fra Dovey på ulike dager, men ingen av dem hadde dekning. Hun fortsatte å komme med nye unnskyldninger, men penger var det dårlig med.

Da fikk Gray nok. Han sendte sine ansatte til huset, som gikk løs på det med slegger. Verandaen og inngangspartiet ble knust.

- Det knuser hjertet mitt å se dette gode arbeidet bli revet. Det opprører meg og er ikke bra for firmaet. Men jeg godtar ikke å bli ranet, sier Gray.

En representant fra kommunen var også tilstede under rivingen og han sier Dovey må betale for å sette eiendommen tilbake i stand.

Gray sier byningsarbeidet, advokatutgifter, bankkostnader og tapt arbeid har kostet han 22.000 pund (ca. 220.000 kroner), skriver BBC.

TILBAKE TIL START: Nigel Gray godtok ikke å ha blitt lurt til å pusse opp huset uten å få betalt, og tok affære med slegga. - Det knuser hjertet mitt å rive så fint arbeid, sier han. Foto: Scanpix
TILBAKE TIL START: Nigel Gray godtok ikke å ha blitt lurt til å pusse opp huset uten å få betalt, og tok affære med slegga. - Det knuser hjertet mitt å rive så fint arbeid, sier han. Foto: Scanpix Vis mer