Slipp det hele løs

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag holdt en rekke kjedebutikker innenfor byggevarebransjen ulovlig åpent. Butikkene reagerer på at hagesentre får ha søndagsåpent og ønsker å provosere fram strengere håndheving av loven. Aksjonen ble rettet direkte mot statsråd Trond Giske som angivelig ikke gjør noe med saken. I den forbindelse ble også Giskes telefonnummer offentliggjort med oppfordring om å ringe ham. Alt i alt en skikkelig sammensausing av ulike forhold og virkemidler.

Vi har sympati med Giske når han sier at politikere har rett til et privat rom. Å rope ut hans telefonnummer som ledd i en aksjon, innebærer en uakseptabel trakassering. Vi har heller ikke noen sympati med aksjonistenes mål. Å stenge hagesentrene på den dagen i uka folk jobber mest i hagen, er åpenbart tåpelig. Det er riktigere å la flere holde åpent, herunder også kjedene i byggevarebransjen. Fra før må dagligvarebransjen finne seg i søndagsåpne bensinstasjoner og storkiosker med et konkurrerende vareutvalg. Det beste er å liberalisere åpningsbestemmelsene og sette lokale myndigheter til å fastsette konkrete åpningstider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer