Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Slipp ham fri

Den amerikanske talibansoldaten John Walker Lindhs far ber retten sette sønnen fri i påvente av rettsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Walker Lindhs advokater sa tirsdag at de ville be om frifinnelse i påvente av rettsaken mot den tidligere talibansoldaten. Lindh er tiltalt på ti punkter, blant annet for å ha planlagt drap på amerikanere.

Justisminister John Ashcroft levnet derimot ingen tvil om hva hans oppfatning av Lindh var:

- Tiltalebeslutningen lyder på at Walker Lindh i ukene etter 11. september forble hos Taliban gruppen han var aktiv i, og han forble på tross av at han visste om terrorangrepene på sitt hjemland, på tross av at han visste at Osama bin Laden var ansvarlig for disse angrepene, og på tross av at han visste at flere terrorangrep var under planlegging. Etter USAs angrep på Talibanregimet begynte forble Walker Lindh på sin post, skulder ved skulder med Taliban, og bevæpnet med automatvåpen og håndgranater, sa Ashcroft ifølge Yahoo.

Tross motstridende interesser kan altså John Walker Lindh bli satt fri inntil saken hans kommer opp for retten. Mens amerikanske myndigheter mener Walker Lindh bør fengsles for livstid, insisterer Lindhs far på sønnens uskyld.

[email protected]

Hele Norges coronakart