Slipp ham inn!

Steigardsryssen. Bror min. «En kveld kom ei pakke til Alvdal Kinemategrafer med femtoget». Nei, det har ikke rablet helt for oss. Vi skal skrive om Bonden. Bli med da.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For det har seg slik at Arne T. Steigen døde 29. september. Som Dagbla’-reporter var jeg så heldig å få møte Steigen en gang.

Han tok imot oss ved grindstolpene på farsgården. På hodet hadde den helt spesielle Østerdals-lua med klaffene dratt bakover. Til ære for fotograf Vedlog.

Det ble et spesielt møte. Dog under vemodige omstendigheter i forbindelse med Kjell Aukrusts begravelse i Alvdal kirke.

Steigen ba hovedstadens bladfyker inn til dekket kjøkkenbord. Det var alvdølske minusgrader ute og snøen knitret under støvlene, men Bonden hadde god vedfyr på kaminen. Det lå garantert frostrøyk rundt Posthusbakken, men det var stille i Steijela – Alvdals svar på Karl Johan.

Jo, det var sånn. Og kona Grete serverte kaffe og hjembakt. Det ble hyggelige timer til tross for at Steigen nettopp hadde mistet en nær venn.

Steigen, sier du. Ja, Bonden. Det lyder mer kjent og trekker oss inn Aukrusts fabelfulle univers, adresse Alvdal.

Eller som det står på kommunens hjemmeside ... «ei fjellbygd i Nord Østerdal med gode forbindelser til Oslo og Trondheim på Rv. 3 som går gjennom bygda ... Bygda med Aukrust-senteret langs Riksvei 1 med gode bussforbindelser til Oslo.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer