-  Slipp inn dem som vil

Venstres nestleder Olaf Thommesen vil åpne Norges grenser for arbeidsinnvandring. Han ser ingen grunn til at vi ikke skulle kunne ta imot 10 000 innvandrere på jakt etter jobb årlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det bør rett og slett være slik at de som har lyst til å komme hit får komme, sier Thommesen.

-  Bor du i et land hvor det ikke er arbeid, lønn og mat på bordet skulle det bare mangle at folk ikke forsøker å dra et sted hvor det finnes framtidshåp, sier han.

En menneskerett

-  I Norge er det noe nedlatende i begrepet «lykkejeger». Det burde være en hedersbetegnelse. Å søke et nytt og bedre liv når barna sulter er en menneskerett. Dessuten har vi bruk for arbeidskraft, og vi vet at det behovet vil øke. Hvor mange som skal komme vil jo variere med utviklingen i arbeidsmarkedet. Noen år kan det være 3000, et annet 10 000 - og kanskje over 20 000. Det er umulig å si noe tall per år. Dette vil påvirkes av situasjonen i Norge og verden. På sikt vil dette mer bli et spørsmål om hva vi skal gjøre for å tiltrekke oss arbeidskraft enn å stenge folk ute, sier nestlederen i regjeringens minste parti.

I stolen hos Zakho Frisør i Tøyengata i Oslo blir Olaf klippet og trimmet av Hikmet Kakos Mansur fra Nord-Irak.

Han kom hit som asylsøker for to år siden og har nå fått seg frisørjobb. Slike vil Thommesen ha flere av, og de skal få lov til å komme uten å søke asyl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer