- Slipp pappa fri

Familien til amerikanske Paul Johnson bønnfaller de saudi-arabiske gisseltakerne om ikke å drepe ham, slik de truer med på video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Paul Johnson (49) ble bortført i Riyadh i Saudi-Arabia på lørdag.

Dagen etter la gisseltakerne ut Johnsons arbeidspass og et bilde av ham på ei islamistiske nettside. Der hevdet de at kidnappingen av Johnson var hevn for mishandlingen av irakiske fanger i Abu Ghraib-fengselet.

72 timers frist

I går ble et fire og et halvt minutter langt videoopptak fra gruppa lagt ut på nettsida. På videobildene har Paul Johnson bind for øynene, og kidnapperne har brettet opp skjorta hans for å vise en tatovering på hans venstre overarm. Ingen skal være i tvil om hvem det er som tvinges til å identifisere seg selv.

«Jeg heter Paul Marshall Johnson, og jeg er amerikansk statsborger. Jeg jobber på et Apache-helikopter.»

På videoen kaller de bevæpnede og maskerte gisseltakerne seg for Falluja-skvadronen, og de hevder de tilhører Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

Terroristene truer med å drepe Johnson innen fredag hvis ikke saudi-arabiske myndigheter setter fri militante muslimer fra fengsel. I tillegg krever de at vestlige statsborgere forlater landet.

- De har 72 timer fra i dag, ellers ofrer vi ham, sier lederen, som kaller seg Abdel Aziz al-Muqrin.

Saudi-arabiske myndigheter sier til CNN at det ikke er aktuelt å inngå forhandlinger med gisseltakerne.

- La ham gå

Paul Johnson jobber i Riyadh som luftfartsingeniør for helikopterprodusenten Lockheed Martin, som er storleverandør til det amerikanske forsvaret. I dagene før Johnson forsvant, har to andre amerikanere som jobbet i den amerikanske våpenindustrien blitt drept i den saudi-arabiske hovedstaden.

Johnsons familie hjemme i USA frykter at gisseltakerne skal gjøre alvor av truslene om å drepe ham. Sønnen Paul Johnson III har henvendt seg direkte til terroristene via medier.

- Få pappa hjem i god behold. Han fortjener ikke dette. Min far er en god mann. Jeg skulle ønske at Golfkrigen aldri hadde funnet sted. Det er ikke bare min far - alle mister livet der borte.

Ifølge Johnsons sønn er hele familien traumatisert på grunn av det grusomme dramaet som faren har havnet i.

- La ham gå. Det er ikke hans feil at vi er der borte. Det er jobben hans, sier han ifølge AP.

Trolig ekte

Amerikansk etterretning tror videoen av Paul Johnson mest sannsynlig er ekte. Nettsida der den er lagt ut, er også tidligere blitt brukt av al-Qaida.

- Vi tar truslene alvorlig, sier en etterretningsoffiser til CNN. (Kilder: BBC, CNN, AP, NTB, Washington Times)

TRUES: Dette bildet av Paul Johnson ble lagt ut på det islamistiske nettstedet på tirsdag.
VIDEOBILDER: På denne videoen truer den angivelige al-Qaida-gruppa med å ta livet av amerikanske Paul Johnson innen 72 timer. Videoen ble lagt ut i går.
- SLIPP PAPPA FRI: Johnsons sønn Paul Johnson III på vei hjem til New Jersey for å møte resten av familien, etter at faren ble kidnappet i Saudi-Arabia på lørdag.