Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper å betale bot for å ha lest Dagbladet

- De hadde behov for å jekke meg ned. Og det klarte de, sier advokat Abid Q. Raja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Jeg er fornøyd med at saken henlegges, men jeg synes det er vanskelig å slå meg til ro med at de fortsatt ikke tror på meg når jeg sier at jeg ikke leste høyt fra avisen, sier advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no.

Før jul i fjor fikk advokaten en bot på 8000 kroner for å ha lest i Dagbladet mens han besøkte en 63 år gammel klient som satt varetektsfengslet med medieforbud i Moss fengsel. Nå har statsadvokaten bestemt seg for å henlegge saken på grunn av bevisets stilling.

Les også: «Nekter å betale boten»

Leste Dagbladet

Etterforskningen til politiet Moss konkluderte i desember med at Raja ikke hadde lest høyt fra avisen - bare lest i den. Dette var noe Borgarting lagmannsrette ikke var klar over når de la til grunn at ga Raja hadde lest høyt mai i fjor.

Statsadvokaten velger likevel å ikke tro den profilerte advokaten, og støtter Borgarting lagmannsrett sitt syn på saken.

«Undertegnende finner i likhet med lagmannsretten det som mest sannsynlig at advokat Abid Raja enten refererte innholdet i avisartikkelen eller leste høyt fra den for NN.»
, skriver statsadvokaten i henleggelsen.

Likevel mener statsadvokaten bevisene ikke er sterke nok og velger derfor å henlegge saken.

Jekket ned

KJEDET SEG:- Jeg skulle ikke kjedet meg så mye at jeg dro fram Dagbladet, sier Abid Q. Raja til Dagbladet.no Foto: KRISTIN SVORTE
KJEDET SEG:- Jeg skulle ikke kjedet meg så mye at jeg dro fram Dagbladet, sier Abid Q. Raja til Dagbladet.no Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

- Jeg forstår ikke hvordan statsadvokaten og lagmannsretten kom fram til den konklusjonen når politiets etterforskning viser noe annet. Jeg synes det er rart at lagmannsretten ikke tok seg bryderiet med å spørre meg eller gi meg muligheten til å utale meg, sier Raja. Han ønsker ikke å spekulere i om retten har trodd mindre på han på grunn av hans advokatbakgrunn eller innvandrerbakgrunn.

- Men kanskje de hadde et behov for å jekke meg ned. Og det klarte de, sier advokaten. Han innrømmer likevel at han har gjort noe galt.

- Jeg skulle ikke kjedet meg så mye at jeg dro fram Dagbladet, sier Raja til Dagbladet.no.

image: Slipper å betale bot for å ha lest Dagbladet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media