Slipper å møte mobben igjen

Maxine Carr slipper å møte i retten i dag for å få forlenget fengslingen i forbindelse med drapene på Jessica og Holly (10).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige onsdag ble hun møtt av en hylende mobb som skrek: «Drep henne, drep henne!» og veivet med plakater som krevde dødsstraffen gjeninnført.

Frykt for nye opptøyer gjør at dagens rettsmøte i Peterborough vil bli videooverført til fengselet hvor 25-åringen sitter, foreløpig siktet for å ha «hindret politiets arbeid» i etterforskningen da Jessica Chapman og Holly Wells ble kidnappet og drept.

Siktelsen vil mulig bli utvidet til medvirkning, men strafferammen er uansett livsvarig fengsel.

Roy James, som er Maxine Carrs advokat, sier at han på sin klients vegne er svært glad for at hun slipper å møte i retten. «Det er en åpenbar fordel,» sier han og viser både til at Carr unngår å bli ydmyket og skremt, og at politiet slipper å bruke store ressurser på å holde mobben unna.

Underlig oppførsel

Hennes forlovede Ian Huntley (28), som er siktet for kidnapping og dobbeltdrap, er fremdeles under observasjon på et sikret mentalsykehus. Der skal psykiaterne etter hvert fastslå om han simulerer sinnssykdom, er midlertidig syk eller ikke er mentalt i stand til å møte i en rettssal.

Flere politikilder har fortalt at Huntley ikke sa et fornuftig ord etter at han ble arrestert.

- Han har åpenbart ikke forstått hva vi har spurt om, og han har oppført seg underlig, fortalte politikildene.

Sikrer bevis

Politiet leter fremdeles etter bevis forskjellige steder i Soham, og der de to tiåringene ble funnet. De sier at etterforskningen fremdeles vil pågå «i lang tid, og at det er mulig at den hele og fulle sannhet om tragedien aldri kommer for en dag».

Tirsdag var Hollys foreldre, David og Sharon Wells, til stede under Manchester Uniteds hjemmekamp i Champions League. David Wells sa i helga at de er nødt til å forsøke å leve igjen:

- Har vi noe annet valg? spurte han.

Det sørgende foreldreparet sto i sterk kontrast til det jublende publikumet.

HOLDT BORTE: Forrige uke ropte mobben: «Drep henne!». I dag slipper Maxine Carr å møte i retten.