Slipper å reise

Torsdag skrev Dagbladet at den tyrkiske læreren Esen Göksen fikk beskjed om å forlate Norge. Nå har UDI snudd om og han får bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Esen Göksen (31) kan nå være i Norge mens søknaden hans om ny arbeidstillatelse skal behandles på nytt

- Jeg er kjempeglad. Jeg hadde pakket, sagt fra til folkeregisteret og var klar for å reise tilbake i morgen. Endelig har politikerne beveget seg, sier en lykkelig Esen Dagbladet.

I går hadde han sin siste arbeidsdag på Ila skole i Oslo - trodde han. Klokka ett fikk han kontrabeskjed , etter å ha tatt høytidelig farvel med lærere og elever.

- Det var fryktelig trist. Da advokaten min ringte klokka ett og sa jeg ikke måtte reise, trodde jeg det var en spøk, sier Esen. Mandag er han tilbake på jobb.

Samme dag som Dagbladet skrev om Esen, vedtok Odelstinget at det skal bli lettere for utlendinger å søke om arbeidstillatelse fra Norge. Nå lover UDI å gjennomgå Esens dokumenter på ny.

- Vi har gått gjennom saken, og fant en del forhold som gjorde at vi fant grunn til å se på om den beslutningen som er tatt er riktig. Saken er nå til behandling hos utlendingsnemnda, og Göksen får bli i Norge mens de eller vi går gjennom saken på ny med tanke på om han kan søke fra Norge, sier informasjonssjef Frode Forfang i UDI.

<B>I SISTE LITEN:</B> I morgen skulle Esen Göksen reist tilbake Tyrkia. I Norge står en lærerjobb og venter på ham til høsten. Nå får han bli mens saken hans behandles på nytt.