Slipper å se eksmannen

Det 36 år gamle bombeofferet fra Drammen slipper å forklare seg med eksmannen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet.no): Klokka 13 i dag skal den 36 år gamle kvinnen innta vitneboksen i rettssal ti i Tinghuset i Drammen. Da skal hun forklare seg om forholdet til den bombesiktede 41-åringen som hun tidligere var gift med. Men det skjer uten at han er til stede.

Mannen kommer til å bli overført til en annen rettssal i etasjen over, der han må følge vitneforklaringen over et høyttaleranlegg.

- Jeg er ikke redd for å sitte ansikt til ansikt med ham i rettssaken. Dette skjer jo inne i en rettssal, og der er jeg trygg. Men det går mest på det psykiske. Det blir svært vanskelig å forklare seg dersom han er til stede, har 36-åringen sagt til Dagbladet.

- Den mannen har fortsatt en slags makt over meg. Det er vanskelig å forklare hvorfor. Men jeg er redd for at jeg ikke kan forklare meg på den måten jeg vil dersom han er der. Jeg er redd jeg vil komme til å si det han vil jeg skal si, og ikke det jeg bør si.

Da retten ble satt igjen i dag, forsatte den tiltalte sin forklaring. Statsadvokaten har tiltalt ham for mordbrannparagrafen, for å ha foretatt en sprengning som kunne tatt livet av flere mennesker 23. januar i fjor på Åssiden i Drammen.

Han er også tiltalt for å ha plassert dynamitt og en kanne bensin i kvinnens bil, og for ulovlig kjøp av dynamitt, dokumentforfalskning og brudd på besøksforbudet.

Den tiltalte 41-åringen nekter straffskyld.

Dagbladet.no kommer tilbake med bombeofferets forklaring.

VITNER: I dag inntar det 36 år gamle bombeofferet vitneboksen i Tinghuset i Drammen.