Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper avhør

KØBENHAVN (Dagbladet): Politiet i København har ikke lenger planer om å avhøre Røkke i svindelskandalen. Kjell Inge Røkke var et uskyldig og intetanende offer for falske garantier, slår etterforskningsledelsen i fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Røkke har vært utsatt for bondefangeri og har blitt lurt, sier politiavdelingssjef Bent Hansen til Dagbladet.

Hansen leder etterforskningen av Danmarks-historiens største bedragerisak, hvor blant annet Aker RGIs salg av Gefion-aksjer står sentralt.

Aksjene ble solgt for 845 millioner kroner til det Kurt Thorsen-kontrollerte selskapet De Soto, men garantiene som skulle sikre at Aker RGI fikk pengene, var falske. Aker RGI har allerede hjulpet politiet godt på vei i etterforskningen.

- Vi har ikke behov for å snakke med Røkke, slår politiavdelingssjef Hansen fast.

Ikke Røkkes feil

Den strafferettslige delen av saken synes dermed klar: En falsk underskrift lurte Røkke til å selge aksjer på krita. - Saken er ikke komplisert. Vi har slått fast at underskriften er forfalsket, nå gjenstår bare en teknisk analyse.

- Burde Røkke forstått at han ble lurt?

- Røkke har kraftig insistert på at visse underskrifter skulle være med på garantien. Man kan ikke forvente at han også skal sitte og se på at underskriftene skrives.

Fyllepenn beslaglagt

Det er den tidligere direktøren i PFA Byg, Rasmus Trads, som skal stå bak forfalskningen. Ved å skrive sin sjefs navn på en rekke garantier, skal han ha hjulpet Kurt Thorsen i forsøket på å bygge opp et eiendomsselskap av internasjonal størrelse. Trads har tilstått forholdet, mens Thorsen benekter ethvert kjennskap til svindelen.
- Kurt Thorsen dro fram sin store fyllepenn under et avhør. Da beslagla vi den umiddelbart. Vi tror den er brukt under forfalskningene, sier politiavdelingssjef Bent Hansen i København til Dagbladet.

Dette er et ledd i forsøket på å bevise at de to står sammen om bedrageriet, forteller Hansen.

USKYLDIG:</B> Kjell Inge Røkke slipper avhør i svindelskalen. Grunn: Det er på det rene at finansmannen ble lurt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media