Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper bot

Professor Carl August Fleischer ble i går stoppet av billettkontrollørene til Oslo Sporveier. Jusprofessoren hadde ikke billett, men slipper bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er riktig at jeg ikke hadde billett. Men jeg har en veldig god forklaring, sier professor dr.juris Carl August Fleischer og forsvinner bak den store porten inn til villaen på Frogner i Oslo.

Sekunder etter dukker han triumferende opp igjen:

- Se her!

Han veiver i lufta med et slitt flexikort fra Oslo Sporveier.

Kontaktet av vitner

Dagbladet ble i går kontaktet av vitner som så Fleischer bli stanset i billettkontroll. Medpassasjerene fikk se jusprofessoren gå fri, etter å ha vist sitt ID-kort.

Fleischer har tidligere offentlig kritisert Oslo Sporveier for å drive et «voldsprosjekt» mot trikkesnikere. I går fikk han derimot selv en myk behandling.

- Det hadde seg slik at jeg og min kone deltok i en bisettelse på Ris i ettermiddag. Klokka 16.40 stemplet vi oss inn på Ris stasjon. Men så gikk hun et par stopp før meg og tok med seg billetten vår.

- Hva sa du til kontrolløren?

- Jeg sa som sant var at min kone og jeg hadde reist sammen, men at hun hadde stukket av med billetten.

- Trodde han deg?

- Vel, han sa at jeg måtte snakke med sjefen hans.

- Hva sa han da?

- Han sa at han måtte skrive en rapport og gi meg et gebyr. Til det trengte han å se et ID-kort. Da han fikk se det, sa han: «Dette var et kjent navn. Er du den Carl August Fleischer?» Og da sa jeg noe slikt som: «Ja, det er jeg.»

- Og så?

- Ja, da sa kontrolløren at det var i orden. Og så noterte han ikke navnet mitt, og jeg slapp gebyr.

Informasjonsleder Bjørn Rydmark ved Oslo Sporveier mener episoden med Fleischer er sjelden.

Ikke forskjell

- I utgangspunktet gjør vi ikke forskjell på kong Salomo og Jørgen Hattemaker, sier Rydmark.

- Men mediedebatten omkring dette kan ha gjort at kontrollørene følte situasjonen som stressende. Fleischer burde ha blitt ilagt gebyr. Men han hadde vel «riktig» adresse, stilling og navn.

<B>GIKK FRI: </B>Professor dr. juris Carl August Fleicher hadde ikke bilett da kontrollørene på trikken stanset ham. Men han gikk fri.