Slipper fenglsel etter falsk forklaring

19-åringen skulle vitne i Meløy-saken, men som kuttet seg sjøl med kniv og hevdet hun ble truet til stillhet. I dag ble hun dømt til 50 timers samfunnstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor i saken la ned påstand om 30 dagers fengsel, men jenta slipper fengselsstraff fortsatt at hun utfører sine 50 timers samfunnstjeneste, skriver Nordlands Framtids internettutgave.

Jenta anmeldte episoden som skulle ha funnet sted på Glomfjord hotell i mars i fjor. Hun hevdet hun var kuttet i ansiktet med kniv, og at hun ble truet til å være forsiktig med hva hun sa om den såkalte Meløy-saken, der 16 år gamle Linn Charlott Nesblom ble drept av ekskjæresten.

Ti dager seinere innrømmet jenta å ha påført seg selv skaden, og at ingen hadde lagt hånd på henne.

Retten mener 19-åringen handlet forsettlig, men at handlinga ikke var planlagt, og at hun ikke ante konsekvensene av det hun satte igang. Retten legger vekt på at anmeldelsen skapte uro og forvirring i en kommune som fra før var hardt preget av drapet på Linn Charlott Nesblom, men at det neppe var fare for at uskyldige skulle komme i en belastende situasjon som følge av den oppdiktede historien, skriver Nordlands Framtid.