Slipper fengsel etter hevnangrep på pedofil

Jente (14) knivstakk overgriper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da den britiske jenta var åtte år ble hun misbrukt seksuelt av en 50 år gammel mann. Men overgrepet førte bare til at den voksne mannen fikk samfunnsstraff.

Livet hennes ble ifølge retten ødelagt av overgrepet og enda verre ble det av at overgriperen så og si gikk fri.

I fjor hentet hun en kniv og gikk for å hevne seg. Med den voksne mannens egne barn som vitner stakk hun kniven i brystet på ham.

Hun gikk rett fra åstedet til politiet i Bradford i England og varslet at hun hadde drept en mann. Men rask innsats fra ambulansepersonell gjorde at 14-åringen ikke ble en morder.

- En skam Dommeren anerkjente denne uka at den unge jenta var blitt sviktet av domstolene tidligere. Til tross for det planlagte og målbevisste angrepet slapp hun fengselstraff og dommeren valgte å heller ikke dømme henne til å betale erstatning til voldsofferet. En slik erstatning er fast praksis i voldssaker i England, skriver The Telegraph.

- Hvis noen vil tvinge deg til å betale erstatning, skal jeg personlig dekke den for deg, sa dommer Jonathan Durham Hall til den unge jenta i retten.

Dommeren erkjente at overgriperen var blitt straffet for mildt og sa at den siste hendelsen åpenbart er direkte knyttet til overgrepet jenta ble utsatt for da hun var åtte år.

- Det ville vært en skam å sende en overlevende som deg til fengsel, sa dommeren til jenta.

I retten hadde den unge jenta fortalt om hvordan overgrepet ødela livet hennes. Hun ble redd for at mannen skulle komme etter henne. Og hun fikk så mye trøbbel på skolen at hun ble utvist.

- Dette er et skadet barn, ødelagt av dårlig selvbilde, som desperat ropte om hjelp, sa jentas forsvarer i retten.

Endret lov Dommeren dømte den nå 15 år gamle jenta til to års oppfølging på et rehabiliteringssenter for ungdom. Han viste til at loven nå er endret og at det hun opplevde i 2008 nå ikke skal være mulig. Han ønsket henne lykke til i livet og sa:

- Situasjonen er en annen nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer