Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper fengsel på grunn av lav IQ

Drapstruet fem personer, for «lettpåvirkelig» for fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 41 år gammel mann ble sist uke dømt til betinget fengsel i 90 dager etter å ha drapstruet til sammen fem personer. Aktor la ned påstand om ubetinget fengsel, men dette ble ikke tatt til følge.

I straffeutmålingen ble det nemlig lagt vekt på at mannen har lav IQ.

Tidligere dømt

41-åringen er tidligere dømt for skremmende og plagsom opptreden overfor en advokat og ulike politiinstanser. Den gang fikk han en ubetinget straff på 45 dager, skriver Aftenposten.

Sist uke viste dommeren til at mannen er lett påvirkelig og at han derfor ikke bør få en ny fengselsstraff.

- Retten frykter at tiltalte ved et fengselsopphold kan utvikle seg i en enda mer negativ retning, skriver dommerfullmektig Stine Andreassen.

- Det eneste riktige

Mannens forsvarer, Heidi Bache-Wiig er fornøyd med dommen.

- Dette er det eneste riktige. Han er syk, på grensen til å være strafferettslig utilregnelig. Han må få legehjelp, ikke fengselsstraff, sier Bache-Wiig til Aftenposten.

Ifølge forsvareren ønsker mannen seg nå en normal jobb, som for eksempel en budjobb blant normale mennesker.

Mannens nøyaktige IQ kom ikke fram under rettssaken, men Oslo tingrett konkluderte med at han har en IQ på over 60. Dersom den hadde vært under 60 ville han sluppet straff.

Hele Norges coronakart