Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper forvaring etter drap på «Dødens gård»

Knut Arne Thorstensen er dømt til 14 år fengsel.

DØMT TIL 16 ÅR I FENGSEL: Berit Thorstensen, her med forsvarer Tor Kjærvik (fra venstre) og Petter Sørensen i Gjøvik tingrett. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DØMT TIL 16 ÅR I FENGSEL: Berit Thorstensen, her med forsvarer Tor Kjærvik (fra venstre) og Petter Sørensen i Gjøvik tingrett. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Knut Arne Thorstensen slipper forvaringsstraff og er dømt til 14 år fengsel for drap og ran på den såkalte «Dødens gård» i Søndre Land.

Søsteren Berit Thorstensen fikk i Eidsivating lagmannsrett mandag en straff på 16 års fengsel, to år mindre enn hva påtalemyndigheten la ned påstand om.

Fengselsdommen for Knut Arne Thorstensen er også mildere enn hva aktor Thorbjørn Klundseter ba retten om. Påstanden for den 35 år gamle mannen var forvaring i 16 år med en minstetid på ti år.

For Ole Kristian Bjørnsen (32), som ble funnet skyldig i forsettlig drap på Ragnar B. Abrahamsen, la aktor ned påstand om fire års forvaring med minstetid på tre år. Lagmannsretten dømte ham mandag imidlertid kun til fengsel, til en straff på tre år.

(NTB)

DØDENS GÅRD: To personer ble funnet drept på Vollheim gård i Søndre Land i Oppland. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX
DØDENS GÅRD: To personer ble funnet drept på Vollheim gård i Søndre Land i Oppland. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media