Slipper forvaring for brannstifting i Stavanger

Mann (25) dømt til ni års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En 25 år gammel mann som har innrømmet å ha tent på flere branner i Stavanger, er i Gulating lagmannsrett dømt til ni års fengsel. I tingretten ble mannen dømt til ni års forvaring.

I sin vurdering la lagmannsretten særlig vekt på mannens unge alder og at han ikke tidligere er idømt fengselsstraff, og konkluderte under tvil med at forvaringsstraff ikke bør benyttes, skriver Rogalands Avis på nett.

- Han anket for å få tidsbestemt straff. Jeg mener det er korrekt med en tidsbestemt straff fordi samfunnsvernet er ivaretatt, sier 25-åringens forsvarer, advokat Gunnar Øystein Helgevold, til NTB.

Mannen er dømt for fire punkter etter den såkalte mordbrannparagrafen. Brannstiftelsene som han har innrømmet, fant sted mellom 2007 og 2009. Til sammen 15 personer sov i boligene som ble påtent, og bare tilfeldigheter gjorde at ikke liv gikk tapt, ifølge tiltalen.

25-åringen er i tillegg dømt til å betale 7,8 millioner kroner i erstatning for brannskadene og til sammen 155.000 kroner i oppreisning til fire fornærmede etter brannene.(NTB)