HYLLES PÅ HJEMMEBANE:  Et nytt veggmaleri av Gerry Adams ble lagd på denne muren i Falls Road i vestre Belfast fredag. Foto: Peter Morrison, AP/NTB Scanpix.
HYLLES PÅ HJEMMEBANE: Et nytt veggmaleri av Gerry Adams ble lagd på denne muren i Falls Road i vestre Belfast fredag. Foto: Peter Morrison, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Slipper ikke Adams de neste to døgnene

Politiavhør om drapssak fra 1972 fortsetter i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Nord-Irland (PSNI) får rettens medhold i å holde Sinn Féin-leder Gerry Adams i ytterligere 48 timer for å fortsette å avhøre han om en drapssak fra 1972.

- Etterforskere fra PSNIs seksjon for alvorlig kriminalitet som etterforsker bortføring og drap av Jean McConville i 1972, har fått innvilget 48 timer ekstra til å avhøre den 65 år gamle mannen som ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen onsdag, sier en talsmann.

Adams ble pågrepet onsdag og avhøres på en politistasjon i Antrim i Nord-Irland om drapet på tibarnsmoren Jean McConville (37), som ble bortført og drept av IRA i 1972.

Liket ble ikke funnet før i 2003. IRA mente McConville var informant for britene. 

I 31 år har Adams vært leder for Sinn Féin. Han er en svært kontroversiell politiker, og i Nord-Irland er meningene om han mange og sterke. Siden 2011 har han vært medlem av det irske parlamentet.

(NTB-Reuters).