Slipper ikke ut før i natt

Både Røde Kors og Meteorologisk institutt advarer nordmenn mot å begi seg ut på fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De 150 personene som sitter værfaste på Hardangervidda har akkurat fått beskjed om at de ikke slipper ut før i natt. De har siden i går oppholdt seg på Halne fjellstue på grunn av det dårlige været.

- Vi begynner å bli ganske frustrerte, sier Dagbladet-journalisten Vigdis Alver til Dagbladet.no. Hun er værfast på fjellhytta sammen med familien.

- Vi har akkurat fått mat fra Veivesenet, men vi er slitne, sier Alver.

Snøfokk og snøbyger kombinert med vind opp i mot liten storms styrke i høyfjellet gjør påskeskituren til en hasardiøs opplevelse. For øyblikket er det farlig å begi seg ut på skitur mange steder i landet.

- Det er veldig mye vind i både i Sør- og Nord-Norge nå. Det ser ut som om vinden og snøbygene vil avta noe i Sør-Norge nord for Finse utover dagen, men alt tyder på at det kommer til å fortsette nord i landet. I høyfjellet over 1000 meter er det vind opp imot liten storm. Det er ikke noe skivær for øyeblikket, sier meteorologi-konsulent Steinar Brenden ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

-Vanskelig å stå oppreist

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.