Storbritannia og EØS/Schengen:

Slipper karantenehotell

Nå slipper reisende fra europeiske land med lav smitte å være på karantenehotell ved innreise til Norge.

SLIPPER KARANTENEHOTELL: Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land med lav smitte slipper nå å være på karantenehotell ved innreise til Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB
SLIPPER KARANTENEHOTELL: Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land med lav smitte slipper nå å være på karantenehotell ved innreise til Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skriver regjeringen i en pressemelding.

Skillet mellom nødvendige og unødvendige reiser fjernes ved innreise til Norge, slik at reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land med lav smitte slipper å være på karantenehotell.

- Vi endrer nå reglene for karantenehotell. Vi fjerner skillet mellom nødvendige og unødvendige reiser ved innreise til Norge, og ser heller på smittetrykket i enkeltland, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Personer som har vært i områder med høy smitte må imidlertid på karantenehotell, uavhengig av reisens formål.

Det innføres også unntak fra innreiserestriksjonene for utlendinger som er bosatt i områder som ikke er underlagt karanteneplikt i Norge, heter det i pressemeldinga. I dag gjelder dette Grønland, Færøyene, Island og deler av Finland.

- Har gitt effekt

Reisende fra europeiske land som har færre enn 150 nye smittede per 100 000 de siste 14 dagene, slipper å oppholde seg på karantenehotell. De må gjennomføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested.

Reisende utenfor europa skal i utgangspunktet være på karantenehotell i hele perioden, fram til negativ test tidligst etter sju døgn, heter det i pressemeldinga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer