Slipper Kassa ut av sekken

Ledelsen i MeritaNordbanken er strålende fornøyd med at statens aksjer i Kreditkassen endelig er til salgs. Åtte måneders venting er i ferd med å gi resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart det er morsomt at finansministeren har bestemt seg for å selge aksjene. Jeg er overbevist om at det vil komme fram at vi er den beste kjøperen, både for banken, de ansatte og kundene, sier en fornøyd og offensiv informasjonsdirektør i MeritaNordbanken, Lars Thalén, til Dagbladet.

Banken har ingen planer om å gi seg i oppløpet.

Åpen budkamp

For selv om finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i denne omgang sier nei til svenskene og fredag sender saken til Stortinget, er det opplagt at enden på visa blir at Kreditkassen selges. På Stortinget venter salgsklare politikere, som i likhet med finansministeren ønsker velkommen en åpen budkamp om den 152 år gamle banken.

Der vil MeritaNordbanken stå sterkt med sin velfylte lommebok og sitt nordiske konsept.

- Ubegripelig

Siden før jul har Jan Willy Hopland i Statens bankinvesteringsfond utredet strukturen i den norske finansnæringen. I går var det slutt. Schjøtt-Pedersen var lei av å vente, og har mot Hoplands ønske nå avblåst all videre utredning.

Det setter mange pris på:

- Hopland har brukt ubegripelig lang tid. Jeg er derfor fornøyd med at han nå er parkert på sidelinja, sier Høyres Per-Kristian Foss.

- Nå må det snarest mulig legges til rette for et salg til høystbydende - norsk eller utenlandsk. Stortinget er klar til å ta en beslutning allerede tidlig i juni, sier Foss.

torgeir.lorentzen@dagbladet.no