SLIPPER UT: Lars Løne har kommet til enighet med bilieierne han har sperret inne på eiendommen sin. Foto: Lars Løne
SLIPPER UT: Lars Løne har kommet til enighet med bilieierne han har sperret inne på eiendommen sin. Foto: Lars LøneVis mer

Slipper løs innesperret varebil etter 29 timer

Bileierne betaler Lars Løne 9300 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Da Voss-mannen Lars Løne i går oppdaget en bil som hadde gjort skade på eiendommen hans, tok han raskt affære. Først fikk han en bekjents lastebil til å sperre veien, og deretter satt han grabben på sin egen gravemaskin foran bilen.

Den hvite varebilen har stått bom fast siden rundt 13-tida i går.

- De slipper ikke ut før de betaler, sa Løne til Dagbladet i går.

Nå tar både han og varebileierne affære. Bileierne betaler 9300 kroner for skadene på eiendommen, og Lars Løne flytter grabben på gravemaskinen.

Venter på pengene Lars Løne har stått beinhardt på krava, og sa tydelig i fra til både politiet i Hordaland og bileeierne at det var helt uaktuelt å slippe dem ut.

- I løpet av ettermiddagen har vi fått inn en megler i saken. En bekjent av bileeierne i Bergen som kan norsk. Han forsto tydelig budskapet mitt om at jeg ikke kom til å slippe de ut før de hadde gjort opp for seg, sier Løne til Dagbladet i kveld.

Han sier at avtalen nå er i havn, og at så fort han får pengene, har han en bekjent som vil rykke ut til gravemaskina og flytte på den.

- Jeg har fått pris på den kontaineren, og hva jeg må betale for å kjøpe den samme som de har ødelagt. Den koster 9300 kroner, og da ble det betalingen jeg krevet.

Ingen spor på dieseltyveri Løne uttrykte i går at han også mente mennene hadde stjålet diesel fra maskinene hans. Det har han derimot ingen beviser på, og har derfor sagt seg villig til å la de betale for skadene.

- Har du fått fram poenget ditt?

- Ja, hva annet skal man gjøre? Hvordan hadde du følt det om noen hadde ødelagt noe som var ditt og ikke ville gjøre opp for seg etterpå? sier han.

Løne driver entreprenørfirmaet Løne maskin og transport, og det var på lagringsplassen der han holder maskiner og utstyr den hvite varebilen var sperret inne.