- Slipper nødig inn utlendinger

90 prosent av dem som bråker på byen, er innvandrere. Dette mener daglig leder på Headline i Oslo, Bobby Chaudry. Han er selv innvandrer og mener at det ikke er rasisme når disse bråkmakerne ofte blir nektet inngang på utesteder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet var i går med på et møte blant eier og ansatte ved utestedet Headline i Oslo. De snakket ut om tilstanden i Oslos uteliv etter skyteepisoden på Baronen og Baronessen, og beskyldningene om rasisme i utelivsbransjen i Oslo. Dørvaktene er enige om at utelivet i Oslo har blitt tøffere. Og de er alle fulle av lovord om Alton Bendu, som ofret seg for en av de kvinnelige gjestene.

- Alton er kjent for å være en rettferdig og real fyr. Han har jobbet i bransjen i alle år og takler samtlige situasjoner på en bra måte. Han er kremeksempelet på den gode dørvakt, sier Roy Merli, som selv er dørvakt.

Bobby Chaudry, en av de daglige lederne av stedet, er selv av pakistansk opprinnelse. Han skjønner godt at de som jobber i Oslos uteliv er skeptiske til å slippe utlendinger inn på utestedene:

Oftest innvandrere

- 90 prosent av alle som steller i stand bråk hos oss, er utlendinger. Det er ingen vits i å legge skjul på det. Jeg har jobbet i denne bransjen i 20 år og har sett litt av hvert. Med litt erfaring kan man fort se hvem som ikke skal slippe inn, forteller han.

- Når man siler ut folk etter visse kriterier, er det fordi vi vil beskytte gjestene og de ansatte på utestedet. Men når alle erfaringer viser at det oftest er utlendinger som ikke respekterer lover og regler, så er det vi som blir sittende igjen med svarteper når vi avviser dem, forteller Chaudry.

Ikke rasisme

- Det er med berettiget grunn at vi ofte ikke slipper inn folk av utenlandsk opprinnelse, og det er absolutt ikke rasisme. Men det faktum at det som oftest er utlendinger som står for bråket vi opplever, gjør at vi lett får et rasiststempel på oss, forteller Mette Iversen, som eier Headline.

Dørvakt Roy Merli er enig i bildet som er tegnet opp av kollegaene.

- Jeg har aldri ringt etter politiet når det har vært en full nordmann som truer meg på livet. Det verste som kan skje, er når en av utenlandsk opprinnelse truer meg foran en hel gjeng. Da føler han ofte at han må leve opp til sitt ord for ikke å miste æren, sier Merli.

Merlis kolleger forteller om en arbeidssituasjon som består av å måtte ta imot all kritikk, og selv være den som står igjen «uten ære».

IKKE RASISTER: Bobby Chaudry (til høyre) er daglig leder av Headline. Han benekter at det er rasistiske motiver som ligger bak når han ikke vil ha voldelige innvandrere på sitt utested. Her med dørvakt Jørn Klemetsen og eier Mette Iversen.