SLIPPER REGNING:  Pål Refsdal (nærmest) og daglig leder Kjetil Johnsen i Novemberfilm på en pressekonferanse i Arendal i november i fjor etter at Refsdal var hjulpet ut fra Afghanistan. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.
SLIPPER REGNING: Pål Refsdal (nærmest) og daglig leder Kjetil Johnsen i Novemberfilm på en pressekonferanse i Arendal i november i fjor etter at Refsdal var hjulpet ut fra Afghanistan. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.Vis mer

Slipper regningen på 360 000

Ikke løsepenger for Pål Refsdal til afghanske opprørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Pål Refsdal, som ble kidnappet av opprørere i Afghanistan i november i fjor, slipper å betale regningen som norske myndigheter ble påført da de reddet ham.

Totalbeløpet for å hente ut Refsdal fra Kunar-provinsen var på 359 287 kroner og 47 øre.

- Det er klart at det koster å ha folk i beredskap, og å bruke dem utenom arbeidstiden på hverdager og i forbindelse med helg. Det var ikke bare innsatsen i Kabul som kostet penger, det var også et betydelig antall som jobbet hjemme i Norge, sier sjefinspektør Oddbjørn Mjælhus i Politidirektoratet til Aftenposten.no.


Ikke løsepengerRefsdal var i Afghanistan for å lage en dokumentarfilm for NRK på oppdrag fra Novemberfilm.

Kidnapperne skal ha forlangt over to millioner kroner i løsepenger. Dette beløpet forhandlet Refsdal ned til 120 000 kroner, men det ble aldri utbetalt, ifølge Aftenposten.

Novemberfilm er glad for at Refsdal slipper å betale for regningen som norske skattebetalere har blitt påført.- På tv i april
- Så lenge det var et oppdrag hvor målsettingen var å gjøre et journalistisk arbeid, synes jeg det er helt greit at det offentlige tar de omkostningene. Jeg synes det er riktig og viktig at Utenriksdepartementet hjelper til når norske journalister er i problemer i utlandet, sier Kjetil Johnsen i Novemberfilm.


Underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet bekrefter at det ikke vil være aktuelt å be Refsdal eller Novemberfilm om å betale regningen.

Dokumentarfilmen som Refsdal laget i Afghanistan blir sendt på NRK i april.

(NTB).