Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper straff for å ha drept familien

Psykiaterne endret konklusjon om irakeren (46) som drepte kona og sine to barn på Grefsen.

DREPTE FAMILIEN SIN: Mor og to barn ble drept i dette huset på Grefsen i fjor sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DREPTE FAMILIEN SIN: Mor og to barn ble drept i dette huset på Grefsen i fjor sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Bakgrunnen er at de rettspsykiatrisk sakkyndige er kommet til at 46-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Dette betyr at 46-åringen etter alt å dømme vil bli tvunget til psykisk helsevern.

De samme sakkyndige hadde tidligere konkludert med at mannen var strafferettslig tilregnelig, slik at riksadvokaten kunne reise drapstiltale i en vanlig straffesak.

Konflikt
Det var 14. august i fjor at 46- åringen drepte kona (34) og barna på ett og fem år med kniv i Bjerkealleen på Grefsen i Oslo.

Etter det Dagbladet får opplyst, har mannen erkjent de faktiske forhold. Han ble arrestert på stedet, etter at naboer hadde varslet politiet.

Motivet skal ha vært at kona ville skilles, ifølge politiet. Etterforskingen skal ha avdekket at det etter hvert hadde oppstått en konflikt mellom kona og hennes familie på den ene siden, og 46- åringen på den andre. Grufullt 46-åringen ble siktet for forsettlig drap og varetektsfengslet.

Den judisielle observasjonen konkluderte altså med at 46-åringen var strafferettslig tilregnelig. Men etter hvert oppsto det tvil om mannens mentale tilstand. Dette førte til at han ble overført fra fengsel til Regional sikkerhetsavdeling (Dikemark) for en ny rettspsykiatrisk vurdering. 46-åringen har vært på Dikemark det meste at dette året, og får adekvat behandling og medisinering.

Grufullt

Det var et grufullt syn som møtte politiet på åstedet på Unni Gumbs korttidshjem. Familien hadde bodd på hjemmet, etter at de hadde kommet tilbake fra Irak på forsommeren i fjor. 46-åringen kom til Norge som asylsøker i 1999.

Han fikk såkalt bosettingstillatelse i 2002, mens kona fikk det samme i 2005. Samme år reiste de til Irak, men kom altså tilbake til Oslo i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media