Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper tiltale for dødsranet

Både gründeren og eieren av SpyShop, som ble tatt for medvirkning til Stavanger-ranet, slipper sannsynligvis tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger-politiet har sendt ut et varsel om forhåndsberamming av ranssaken i Stavanger tingrett til september. Men i dette varselet inngår verken SpyShop-gründeren (48) eller eieren av spionasjebutikken (29).


Dermed er politiets vurdering at det ikke er grunnlag for å tiltale de to for medvirkning til dødsranet. Politiet mener at det må komme fram nye opplysninger dersom de også skal tiltales, får Dagbladet opplyst.

Heleri av bil

En eventuell rettssak mot den ene eller begge de to mennene vil trolig gjelde langt mindre alvorlige forhold enn medvirkning til ran med døden til følge. Advokat Øystein Storrvik forsvarer 48-åringen, som fortsatt er siktet for medvirkning til ran.

- Jeg har fått en forståelse av at Stavanger-politiet har tatt det standpunkt at de ikke vil tiltale min klient for ranet - bare eventuelt heleri av bil. Jeg tar det for gitt at brevet om forhåndsberammelse er den linja politiet vil følge, sier advokat Øystein Storrvik.

- Den endelige avgjørelsen vil imidlertid bli tatt på et høyere nivå.

Han forsvarer den 48 år gamle SpyShop-gründeren, som er en kjenning av ranssiktede Kjell Alrich Schumann, alias «Skyggen». Også advokat Karen Forbrigd, som representerer eieren av SpyShop, regner med at hennes klient ikke blir blant de tiltalte.

- Solgte vester

- Jeg er ikke blitt kontaktet angående berammelse for saken til høsten. Den mest nærliggende tolkningen er at påtalemyndigheten ikke vil ta ut tiltale mot min klient, sier Forbrigd til Dagbladet. Både 48- og 29-åringen har gitt omfattende forklaringer til politiet. Begge har forklart at de har tatt imot bestilling, og solgt, skuddsikre vester til enkelte av de siktede. I en av de utbrente fluktbilene ble det funnet deler av skuddsikre vester, og politiet sporet delene til butikken SpyShop.

Ikke tatt beslutning

- Vi visste ikke at vestene skulle brukes i ran, har de to forklart i avhør.

Politiinspektør Bjørn Andersen vil ikke gi noen vurdering av tiltalespørsmålet for de siktede.

- Det er ikke tatt noen beslutning i så måte ennå, sier Andersen til Dagbladet. Når politiet etter hvert sender sin innstilling, skal saken innom Riksadvokaten før en tiltale formelt er klar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media