SLIPPER Å PUNGE UT: Kjell Inge Røkke slipper å betale 10 prosent av sin aksjeformue til den tidligere kunsthandleren Per Orveland. Foto: Erik Hattrem
SLIPPER Å PUNGE UT: Kjell Inge Røkke slipper å betale 10 prosent av sin aksjeformue til den tidligere kunsthandleren Per Orveland. Foto: Erik HattremVis mer

Slipper unna milliardkrav

Høyesterett har bestemt at den tidligere kunsthandleren Per Orveland ikke har rett til 10 prosent av milliardæren Kjell Inge Røkkes aksjeformue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orveland som i flere år var samboer med Røkkes ekskone, har hevdet at Røkke flere ganger lovet ham 10 prosent av aksjeformuen sin i gave.

Asker og Bærum tingrett avviste kravet i fjor sommer. Borgarting lagmannsrett besluttet i januar i år at anken ikke kunne fremmes, og det er anken på denne avgjørelsen Høyesterett nå har avvist, skriver VG.

Orveland må nå gi opp de 1,7 milliarder kronene og isteden punge ut med 5.000 kroner i sakskostnader.

- Min klient forventet dette resultatet, men er selvsagt glad for enstemmig medhold i Høyesterett på at han ble utsatt for et fullstendig grunnløst milliardsøksmål, sier Røkkes prosessfullmektige i saken, advokat John Christian Elden.

(NTB)