Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper varetekt

Herredsretten ville ikke varetektsfengsle 23-åringen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryfylke herredsrett tok ikke politiets krav om fire ukers varetekt til følge. Saken ble ført bak lukkede dører i over to timer i Ryfylke herredsrett i ettermiddag.

Det var i går at politiet valgte å sikte samboeren til Tina Jørgensen for drapet.

Men forsvarer Atle Helljesen er ikke imponert over det politiet la fram i retten i dag.

- Poltiet mener at de kan finne brister i hans forklaring på enkelte punkter. Det er helt marginale ting. Min klient synes at det politiet har lagt fram er uhyre tynt, det er også min oppfatning, sier advokat Atle Helljesen til Dagbladet. Han hevder at det ikke ble lagt fram noen tekniske bevis i retten i dag.

- I denne saken vil det være fullstendig feil å varetektsfengsle mannen. Det er ingen fare for bevisforspillelse eller at han skal stikke av, hevder Helljesen.

  • Politiet påkjærte kjennelsen på stedet med oppsettende virkning. 23-åringen blir sittende i fengsel til påkjæringen er behandlet av Gulating lagmannsrett. Det vil trolig først skje mandag.

    Lukkede dører


    Sorenskriveren fikk overlevert sju ringpermer med dokumenter i saken. I disse skal det finnes bevis som gjør at politiet tror 23-åringen står bak Tina-drapet 24. september i fjor. Men retten mener altså enten at bevisene ikke er gode nok, eller at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for varetektsfengsel. Generellt er det fare for bevisforspillelse eller rømningsfare som fører til varetektsfengsling.

IKKE MEDHOLD: Herredsretten var ikke enig i at samboeren burde varetektsfengsles.
Hele Norges coronakart