Slipper voldtektstiltale?

AYIA NAPA (Dagbladet): Den ene norske 18-åringen som sitter fengslet for den angivelige voldtekten i Ayia Napa, blir trolig sluppet fri i dag. Nordmennenes advokat Kjell Heggvoll tror de to andre blir løslatt før helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiets innstilling er ferdig, og det ser ut til at den ene 18-åringen slipper fri uten noen straffereaksjoner. De to andre nordmennene og de to svenskene vil kanskje bli tiltalt for utuktig atferd, sier Heggvoll til Dagbladet.

- Jeg har et helt klart håp om at de sitter på flyet hjem før helga.

Kypriotisk politi har sagt at nordmennene har tilstått voldtekten. Heggvoll har ikke fått politidokumentene ennå, men de fengslede sier de ikke har gjort noe galt.

- De nekter straffskyld, og sier at den 16 år gamle jenta var våken og med på det som skjedde sammen med nordmennene.

Kysset henne

Nordmennenes forklaringer skal være i samsvar med hverandre. To av dem satt på balkongen til defengslede svenskene. Alle fire har gått inn på rommet for å høre musikk. I mellomtida var den siste nordmannen sammen med den angivelig voldtatte 16-åringen og venninnene hennes. 16-åringen var full, og venninnene ba nordmannen ta henne med på rommet og legge henne.

Ifølge de tre nordmennene var jenta påkledd. Hun kviknet til, og skal ha tatt initiativ til å kysse en av nordmennene. Den andre nordmannen skal også ha kysset jenta, mens den tredje tok bilder.

Rettferdiggjør

Ifølge forklaringene kom den ene svenske gutten inn, kledde av jenta og forsøkte å gjennomføre et samleie.

- Jeg har ikke spurt de norske mennene om den svenske gutten voldtok jenta. Men slik jeg har forstått det, har jenta anmeldt dem for voldtekt fordi hun vil rettferdiggjøre seg sjøl i forhold til venninnene, sier Heggvoll.

I går kveld var han i kontakt med nordmennenes forsvarer på Kypros, Antonis Andreou, for å få vite hva DNA-testene hadde avslørt.

- Så vidt jeg forsto hadde politiet i går ikke noe resultat som kunne brukes mot nordmennene.