Slips kan stanse henrettelse

Advokatene til 45 år gamle Robert Sparks hevder også at mannen er mentalt tilbakestående.

DØDSDØMT: Robert Sparks skal etter planen henrettes i Texas i kveld. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP / NTB scanpix
DØDSDØMT: Robert Sparks skal etter planen henrettes i Texas i kveld. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kveld skal Robert Sparks (45) henrettes i Texas. Han ble dømt til døden for drapet på sine to stesønner, Harold Sublet (9) og Raekwon Agnew (10), i deres eget hjem i Dallas i 2007.

Hjemmelaget slips

Men, som vanlig, jobber den dødsdømtes advokater med å få henrettelsen stanset. Det som ikke er like vanlig, er det ene argumentet de bruker.

Sparks' advokater mener nemlig at juryen ble påvirket på en upassende måte under rettssaken, fordi en rettsbetjent gikk med et hjemmelaget slips med et bilde av en sprøyte, som signaliserte hans støtte for dødsstraff, skriver Texas Tribune.

Statsadvokaten avviser dette og peker på at juryens formann har antydet at hun ikke så slipset og ikke hadde kjennskap til at det skal ha påvirket noen av jurymedlemmene.

I tillegg hevder forsvarerne at et av aktoratets vitner feilaktig hevdet at Sparks, dersom han ble dømt til livstidsstraff og ikke dødsstraff, automatisk ville bli satt i et lavsikkerhetsfengsel, og at dette påvirket juryen til å gå for dødsstraff.

Aktoratet mener denne feilaktige opplysningen ble korrigert under utspørringen av vitnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer