Slitasje i eldreomsorgen

Dagbladets fokus på eldreomsorgen den siste tiden er en viktig påminnelse om at pleie- og omsorgsarbeid er krevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommunen har ansvaret for eldreomsorgen lokalt og arbeidsgiveransvaret for de ansatte. Det betyr ikke at regjeringen er en passiv tilskuer, snarere tvert imot. Nye og moderne institusjoner, bedre lederskap, et inkluderende arbeidsliv og rekruttering er fire prioriterte innsatsområder som vil gjøre eldreomsorgen til en bedre arbeidsplass.

Mer funksjonelt

Når eldreplanen er fullført i 2005, vil førti prosent av sykehjemmene være nye eller moderniserte. De ansatte vil møte en arbeidsplass der byggene er mer funksjonelle og der bruken av moderne hjelpemidler vil minske belastningene. For ikke lenge siden gikk jeg selv en vakt ved Langhus bo- og servicesenter i Ski og fikk erfare hva et nytt og funksjonelt bygg betyr for hverdagen til både brukere og ansatte. En ting er at det har skjedd tekniske fremskritt, men også ny tenkning rundt hva bygg skal representere og hvordan arealene bør disponeres, har resultert i forbedringer som gir en enklere hverdag, mindre sykefravær og mer fornøyde brukere. Regjeringen vil til våren følge opp eldreplanen med en stortingsmelding om kvalitet i pleie- og omsorgstjenestene, der blant annet ledelse, organisering, kompetanse og rekruttering vil være viktige innsatsområder for å gjøre arbeidet for den enkelte ansatte bedre og mindre belastende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer