Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sliten av jobben

Mange sykepleiere har dårlig samvittighet for jobben. Det blir de slitne av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Man vil gjerne være alt for alle, men i hverdagen får vi ikke tid til å gi nok omsorg. Det sliter, sier hjemmesykepleier Venche Sandvik Ulriksen. Hun har jobbet som sykepleier i åtte år og er glad for yrkesvalget sitt. I dag jobber hun i Bøler bydel, og hun skjønner at omsorgsarbeidere kan bli utbrent.

- Jeg kjenner selv at jeg blir stressa av å tenke på alt som må gjøres. Hvis man glemmer medisiner kan det få alvorlige konsekvenser for pasientene. Samtidig er det ikke til å unngå at vi gjør feil når dagene blir for travle, sier hun.

- Jeg har sett at sykepleiere som gjør feil mister selvtillit. Man påfører folk smerte ved å være uoppmerksom, det er ikke lett å takle, sier Venche.

Hun er sjelden borte fra jobb.

- Bydelen har ikke råd til vikarer. Er jeg borte, er det mange pasienter som ikke får besøk, det er vondt å tenke på, sier Venche.

TRAVEL: Hver kveld smører Venche Sandvik Ulriksen matpakker til barna. - Så får travle dager en roligere begynnelse, sier hun.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media