GULLBÅT: "Summer Bliss" ser ikke ut som noe gull-kupp ved første øyekast. Tyvene stjal gullbarer for 65 millioner kroner. Foto: AP/Scanpix.
GULLBÅT: "Summer Bliss" ser ikke ut som noe gull-kupp ved første øyekast. Tyvene stjal gullbarer for 65 millioner kroner. Foto: AP/Scanpix.Vis mer

Sliten fiskebåt ranet på karibisk øy

Tyvene luktet penger fremfor fisk og fikk gull for 65 millioner kroner i garnet. Tilfeldig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utkledd som politi gikk de tungt bevæpnede tyvene ombord på den rustflekkede fiskebåten «Summer Bliss» på den karibiske øya Curaçao. Der stjal de 70 gullbarrer til en verdi av 65 millioner kroner.

- Kapteinen ble slått i hodet med kraftige slag og tyvene tok med seg gullet og forlot stedet med tre forskjellige biler, sier Reggie Huggins som er talsperson for politiet på den karibiske øya Curaçao.

Seks gjerningsmenn Ranet skjedde tidlig om morgenen og politiet tror det var seks gjerningsmenn som gjennomførte det brutale ranet. Ombord i båten var det foruten om kapteinen det en besetting på tre personer. Alle kom fra det lille landet Guyana i Sør-Amerika, skriver den britiske avisa The Telegraph.

Ingen spor Foreløpig har de få spor å gå etter, og de har ikke pågrepet noen for ranet. Politiet ville ikke opplyse om hvem som eier båten eller gi noen opplysninger om hvor det påståtte gullet stammer fra.

Båten fremstår ikke som en gullgruve, og det virker lite sannsynlig at man skulle bruke en slik farkost til å frakte gull for 65 millioner kroner. «Summer Bliss» er en fiskebåt, fremstår som en fiskebåt og har ingen synlige våpen ombord.

En av de som jobbet ombord på båten sier til Associated Press at de forlot Guyana for fire dager siden, og at de skulle levere gullet til et firma på Curaçao.

- Jeg vet ikke hva firmaet heter, sa mannen som sier han heter Raymond Emmanuel. På spørsmål om hvor gullet stammer fra henviser han til kapteinen. For øyeblikket sitter han litt opptatt i samtaler med de lokale myndighetene.

Emmanuel opplyser videre at gullet ble forsøkt låst inne i et rom da tyvene prøvde å ta seg inn i båten. De bevæpnede tyvene hadde imidlertid ingen vanskeligheter med å få med seg gullet fra mannskapet ikke var bevæpnet.

Ingen våpen - Vi har aldri med oss våpen ombord i båten. Dette er helt normalt. Vi har fraktet gull en gang tidligere, og heller ikke den gang var vi bevæpnet. Vi pleier ikke å gjøre det, sier han til AP.

Colin Sparman, som er sjefen for Guyana Gold and Diamond Miners Association, sier at dette er en noe unormal måte å frakte gull på.

- Det vanlige er at man sender gullet i fly med tungt bevæpnede vakter. Men smugling av gull er en velkjent metode for å slippe skatter og avgifter på, sier Sparman.