Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sliten, nå

George W. Bush var synlig sliten da han snakket til republikanere i Florida i går, men hadde ingen problemer med å sette publikum i ekstase.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ORLANDO, Florida (Dagbladet): Presidenten var på hjemmebane da han natt til lørdag norsk tid hadde samlet 17 000 entusiastiske republikanere til valgkampinnspurt på en nedlagt baseballbane i Orlando sentrum.

Bush virket først sliten, noe han absolutt har grunn til å være etter en svært tøff valgkamp. Men etter en litt stakkato innledning slapp presidenten seg mer løs.

Han avfyrte krasse meldinger til demokratene og John Kerry. Noe som fikk «Firefighters for Bush» (brannmenn for Bush), «Musicans for Bush» (musikere for Bush), de tøffe MC-gutta fra «Nam Knights» (Vietnam-ridderne) og spansktalende med Viva-Bush plakater til å nærme seg ekstase.

-  Vinner vi Florida, så vinner vi valget! Og det skal vi gjøre med deres hjelp, hilste Bush og ble møtt med en enorm applaus.

Stemningen ble ikke dårligere da Bush lente seg fram på talerstolen og sa:

-  Vet dere hva som er det beste argumentet for å velge meg for fire nye år?

-  Jo, da blir Laura førstedame i fire nye år, sa Bush.

Og publikum jublet om mulig høyere.

«Laura! Laura!»

Like før Bush ankom, hadde en gammel veteran fra invasjonen i Normandie hilst til flagget. En vakker svart kvinne hadde sunget nasjonalsangen og lokale partihelter hadde så godt de kunnet sjikanert John Kerry.

Lillebror Jeb Bush kom først på scenen, og Floridas guvernør ble behørig hyllet. Men det var som en flau bris i forhold til jubelen som møtte Laura og George W. Bush.

Slagordet «Four more years» (fire nye år) runget over stadion før alle hylte «Laura! Laura! Laura!».

Presidenten filleristet John Kerry og lot meningsfellene få vite at demokratenes presidentkandidat hadde de motsatte verdiene som han selv.

-  Jeg er prinsippfast. Jeg er standhaftig! Og jeg har en overbevisning! sa Bush før han latterliggjorde Kerry for å være politisk vinglepetter.

-  En dag mener han en ting, neste dag mener han det motsatte. En president kan ikke vende kappen etter vinden. En presidenten må stå ved sine prinsipper, sa Bush.

-  Dere vet hvor jeg står og hvordan jeg vil lede denne store nasjonen framover. Det kan man ikke si om min motstander, sa Bush, før han ble avbrutt av jublende tilhengere.

-  Har Kennedys verdier

Presidenten henvendte seg også direkte til demokrater.

-  Mange av dere demokrater kjenner ikke igjen partiet deres. Dere er velkommen til å stemme på meg. Jeg står for de verdiene Franklin D. Roosevelt og John F. Kennedy sto for.

Bush tok igjen avstand fra abort - og ekteskap mellom homofile.

-  Forholdet mellom mann og kvinne er det som vår store nasjon er tuftet på, sa presidenten.

VARM MOTTAKELSE: President George W. Bush får en klem etter et møte i Coconut Grove i Florida i går.
TRE BLAD BUSH: Jeb, George W. og Laura mottar hyllest.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media